Ongelooflijk trots: Winnaar Hedy d'Ancona-prijs!

Op het prachtige Landgoed Zonnestraal was de uitreiking van de Hedy d'Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur. Met ongelooflijke trots kunnen wij bekendmaken dat ons gebouw voor Xenia in Leiden gekozen is tot de winnaar!

20 juni 2016 - Hedy d’Ancona maakte vandaag de winnaar bekend van de tweejaarlijkse prijs voor voorbeeldstellende zorggebouwen, een initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De jury noemt Xenia een geslaagd voorbeeld van een kleinschalig initiatief dat vernieuwing in de zorg weet te realiseren: ‘Het hospice is een vriendelijk en intiem onderkomen dat ernstig zieke jongeren een plek middenin de samenleving biedt.’

Een deskundige jury onder leiding van de vorige winnaar Reimar von Meding selecteerde uit 52 inzendingen ons project als het gebouw dat het beste er in slaagt een innovatief zorgconcept te verbinden aan architectonische kwaliteit. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op Landgoed Zonnestraal in Hilversum, een voormalig sanatorium ontworpen door Jan Duiker, reikte Hedy d’Ancona de prijs van €20.000 uit aan initiatiefneemster en directeur van Xenia Jacqueline Bouts, architectenbureau MulderVanTussenbroek, architect Piet Van Veen en opdrachtgever DUWO.

Het juryrapport, de speciale publicatie en foto’s zijn te vinden op hedydanconaprijs.nl  

ontwerp: Mulder Van Tussenbroek & Piet Van Veen
opdrachtgever: DUWO en Stichting Xenia
adres: Kloosterpoort 4, 2312EM Leiden
oplevering: 2014